Abonneren  Inloggen
Van onze partner SCREEN Europe

Kijkje in de keuken van highspeed inkjet gebruiker

4 januari 2022

Veel commerciële drukkerijen overwegen momenteel een investering in inkjet, maar zelden gunt een bedrijf dat al zo’n investering heeft gedaan, ook een kijkje in de keuken. Bij Mediaprint Solutions in het Duitse Paderborn is dat anders. Een kleine twee jaar geleden investeerde deze drukkerij in een highspeed inkjet printer en hun ervaringen delen zij nu in deze video.

Mediaprint Solutions

Mediaprint Solutions was een middelgrote traditionele offset drukkerij met meerdere offset persen en een aantal tonermachines. Om het digitaal segment verder te kunnen laten groeien, installeerden zij begin 2020 een Truepress Jet 520HD+ van Screen Europe. Belangrijk was dat deze printer ook op standaard gestreken offset papiersoorten kon produceren en daarbij geen primer nodig had. Dit had als groot voordeel dat Mediaprint Solutions voor hun bestaande klanten inkjet- en offset-technologieën kon mixen zonder noemenswaardig kwaliteitsverschil. Een bijkomend pluspunt is dat de productiviteit van de Truepress acht keer zo hoog is als die van de losblad tonerprinters, met beduidend lagere kosten per afdruk.

Aparte productiehal

Voor het digitale machinepark heeft Mediaprint Solutions een aparte productiehal ingericht. Dit is hun ‘Smart Factory’ waar zowel de printers als de digitale afwerking staan. In deze hal produceren zij nu onder andere catalogi, kalenders, handleidingen en boeken vanaf oplage één.

Bekijk de video

De video van vier minuten geeft inzicht in de technologie en wat deze investering in highspeed inkjet voor Mediaprint Solutions en hun klanten betekent. Interessant voor drukkerijen die zich oriënteren op het gebied van digitaal drukken.