Abonneren  Inloggen

Nieuwe persen Okay Color en Tromp

9 december 2021

Zowel Okay Color Graphics in Alphen aan den Rijn en Tromp Print & Packaging in Rotterdam investeerden recent in een Heidelberg vierkleurenpers. Beide ondernemingen kochten de persen bij Prestotype in Zaandam.

Okay Color kocht een Heidelberg Speedmaster CD, vierkleuren met lak. Gijs Piera, directeur/mede-eigenaar over de aanschaf: ‘We kozen voor de CD, omdat er lak op zit en omdat hij zwaardere papiersoorten aan kan. Deze pers met een maximaal vel formaat van 53 x 74 cm, kan papiersoorten aan tot 600 grams.’ Okay Color richt zich met 30 man in twee ploegen op de markt voor commercieel drukwerk. ‘Daarbij merken we een groei in kartonnage voor producten als verpakkingen en displays.’ Piera kocht de pers bij Prestotype in Zaandam.

Repo Okay Color Alphen aan de Rijn 
Foto ; Pim Ras
Gijs Piera, directeur/mede-eigenaar van Okay Color Graphics (l) en Patrick van den Sigtenhorst, directeur van Prestotype bij de recent aangeschafte Heidelberg.

Aandeel verpakkingen groeit

Ook Tromp kocht de nieuwe aanwinst bij Prestotype. De Rotterdamse drukker koos er een aantal jaren terug juist voor om van koers te veranderen van ‘gewone’ drukker naar drukker van verpakkingen. ‘Drukwerk als huisstijl en brochures is nu ongeveer 15% van de omzet, zegt eigenaar Francois Tromp (rechts op de foto boven). ‘Het aandeel in kartonnage, de verpakkingen, blijft groeien.’ Om zo’n verandering te laten slagen, is investeren in verpakking gerelateerde machines een noodzaak.

Charles Wanst (l), eigenaar van machineleverancier Prestotype uit Zaandam en François Tromp, directeur/eigenaar van TROMP Print & Packaging in Rotterdam.

Speedmaster met verlengde uitleg

Eerst investeerde Tromp in een vouwplakmachine, gevolgd door een Kama Procut 76 stansmachine met geïntegreerd foliedruksysteem. ‘Met de vervanging van de onze twee Heidelberg Speedmasters wilden we eigenlijk wachten tot 2022. Maar doordat Charles Wanst (eigenaar Prestotype, red. en links op de foto boven) deze mooie machine aanbood, ging het balletje eerder rollen.’ Charles Wanst: ‘De nieuwe Kama verving een Heidelberg cilinderpers, een van de machines die wij bij Tromp ophaalden. Toen al gaf Francois zijn wensen aan voor wat betreft de nieuwe pers. Vandaar dat ik hem benaderde toen we een mooie Heidelberg Speedmaster XL 75-4 met laken verlengde uitleg konden leveren.’

Lees de interviews in PRINTmatters

In de editie van PRINTmatters die volgende week bij de lezers op de mat valt, staan uitgebreide interviews met de investerende ondernemers.

Nog geen abonnement? Neem een proefabonnement