Abonneren  Inloggen

DM-pionier Joop ten Klei overleden

15 augustus 2023

Op zaterdag 12 augustus is Joop ten Klei overleden. Ten Klei startte in de jaren 80, de pioniersfase van Direct Mail, met het produceren van DM campagnes. Hij is 82 jaar geworden.

Joop ten Klei groeide op in het grafisch afwerkbedrijf van zijn ouders in Amsterdam. Hij heeft dit samen met zijn broers uitgebouwd en in 1983 werd onder zijn leiding en de familienaam ‘Ten Klei’ in Purmerend gestart met het produceren van DM campagnes. Dat was nog in de pioniersfase van Direct Mail. Later werkten ook zijn kinderen Gert-Jan, Jacqueline en Martijn in het familiebedrijf. In 2006 is Joop samen met dochter Jacqueline in Purmerend gestart met DM Impressions. Zijn levenswerk wordt vandaag de dag onder de naam Creative DM Factory voortgezet door Jacqueline en Gert-Jan.