Abonneren  Inloggen

Upgrade naar Jet Press 750S High Speed Model voor drukkerij Impressed

15 november 2023

In 2015 kocht Impressed de Jet Press 720S. Dat betekende voor de Rotterdamse drukkerij de start van de samenwerking met Fujifilm en de eerste kennismaking met inkjet. In september 2023 besloot het bedrijf om de pers te upgraden naar de Jet Press 750S High Speed Model.

Impressed, opgericht in 1995, is momenteel bezig met een fusie met Kapsenberg van Waesberge, een drukkerij met een geschiedenis die teruggaat tot 1590. Het team van de nieuwe fusieorganisatie telt 20-30 mensen en verwacht met upgrade naar de Jet Press 750S High Speed Model de mogelijkheden aanzienlijk te kunnen vergroten. De upgrade werd voornamelijk gedreven door de hogere productiviteit en prestaties die het nieuwe model biedt. Daarnaast speelde de prijsstijging van verbruiksartikelen voor offsetdruk een rol, die stijging zette het bedrijf ertoe aan om meer opdrachten digitaal te printen.

Eenvoudig in gebruik

‘We hadden nog geen ervaring met inkjetapparatuur toen we onze eerste Jet Press kochten in 2015’, zegt Bas Gravesteijn, General Manager van Impressed. ‘We hebben toen een aantal opties onderzocht, waaronder zowel enkelzijdige als dubbelzijdige persen, maar over het algemeen kon niets tippen aan de Jet Press. Hoewel dit een enkelzijdige pers is, is de functionaliteit voor het printen van variabele data ongelooflijk eenvoudig te gebruiken voor zowel enkel- als dubbelzijdige toepassingen. Daarnaast hebben we gemerkt dat het heel eenvoudig is om een breed scala aan offsetwerk over te zetten.

De printer heeft ons de afgelopen acht jaar enorme voordelen opgeleverd en het bedrijf in staat gesteld zich te richten op nieuwe klanten in nieuwe markten. Door nu te upgraden naar de Jet Press 750S High Speed Model, breiden we onze printmogelijkheden uit. We kunnen nog meer opdrachten overzetten naar digitaal die we voorheen in offset zouden hebben gedrukt.’

Over de keuze voor Fujifilm zegt Gravesteijn: ‘We hebben ervoor gekozen om onze samenwerking met Fujifilm voort te zetten omdat we geloven dat er momenteel geen andere pers op de markt beschikbaar is die hogere kwaliteit produceert dan de Jet Press 750S. Deze pers biedt ons precies wat we nodig hebben om onze groei voort te zetten.’

Foto boven: Eigenaar Bas Gravesteijn en press operator Patrick van Oosterhout van Impressed


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters