Abonneren  Inloggen

Beste labels ter wereld

13 december 2023

In de nieuwe PRINTmatters-editie die deze week bij de lezers op de mat valt, besteden we uitgebreid aandacht aan de winnaars van de L9 World Label Awards 2023.

Alle verenigingen van labelproducenten kunnen inzenden voor 22 categoriën. Daarmee geeft het resultaat een waarheidsgetrouw beeld van de mooie mix van de wereldwijde labelindustrie. In 2023 zijn inzendingen ontvangen van de volgende verenigingen: FINAT (Europa), JFLP (Japan), TLMI (VS), FPLMA (Australië), SALMA (Nieuw-Zeeland), LMAI (India) en CPA (China - voorheen bekend als PEIAC ). In totaal zijn er 69 inzendingen beoordeeld, die 23 winnaars en 14 Honorable Mention-prijzen opleverden.

Technische achtergrondinfo van de drukker vaak doorslaggevend

‘De juryleden onderzoeken elke inzending zorgvuldig. Met de aanzienlijke technische ontwikkelingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd en de verbeterde kwaliteitsniveaus, worden de juryleden voortdurend uitgedaagd om de juiste beslissing te nemen over de bekroonde inzendingen. Vaak maakt de technische achtergrondinformatie van de drukker een verschil bij het selecteren van de prijswinnaar.’ zegt juryvoorzitter Tony White.

Op de afbeelding boven is de winnaar te zien van Klasse 11 Offset Litho Colour Process, JFLP: Shinwa Label (Japan), voor Komahime café au lait base.


Meer lezen?

De nieuwe PRINTmatters valt deze week bij abonnees op de mat. Nog geen abonnement? Neem een proefabonnement en kies voor nazending.