Abonneren  Inloggen
Van onze partner Prindustry

Drukkerij Altorffer en IT partner Prindustry bundelen krachten voor bestelportaal Alcon

31 januari 2024

Oogzorgbedrijf Alcon komt bij Drukkerij Altorffer voor het drukwerk, POS-materiaal en sinds dit jaar ook voor een bestelportaal. Prindustry complementeert grafische partners met software en leverde ook voor Altorffer het gewenste portaal om het communicatieproces voor Alcon compleet te maken. Met als uitkomst: een tevreden Alcon! Wij bieden nu alle opticiens in de Benelux een modern bestelportaal waarin zij onze marketingmaterialen bestellen.

‘Het platform moest een eenduidige structuur krijgen en gebruiksvriendelijk zijn voor alle opticiens en apotheken die de producten verkopen van Alcon,’ vertelt Sophie Laros, projectmanager bij Drukkerij Altorffer. ‘Alle communicatiematerialen moesten erin; posters, brochures, tasjes en er moet voorraadbeheer komen. Hiervoor kwamen we uit bij Prindustry als softwareontwikkelaar voor het platform. We zijn zo een prettige samenwerking aangegaan met als einddoel een moderner bestelportaal voor Alcon.’

Je eigen assortimenten maken, rechten toewijzen en voorraad bijhouden

Philippe Moons, Digital Marketing Manager bij Alcon, verduidelijkt: ‘We leveren onze producten aan honderden opticiens die de portal logisch moeten kunnen gebruiken. Het gaat erom dat ze onze contactlenzen en oogdruppels zo goed mogelijk verkopen en wij voorzien hen van marketingproducten om hen te ondersteunen. De software van Prindustry sprak ons aan omdat het een uitgebreid B2B bestelplatform biedt dat goed beheer en controle mogelijk maakt. De backend is erg belangrijk voor ons. Daar kun je je eigen assortimenten maken, rechten toewijzen en de voorraad bijhouden. Het hele proces is beheersbaar.’

Alles gecentraliseerd, op elk moment inzicht

Alle partijen zijn erg tevreden met het nieuwe bestelportaal. Sophie: ‘We zijn heel positief over het resultaat, het ziet er allemaal goed uit. Alles is nu gecentraliseerd op één plek. Je hebt op elk moment inzicht en kunt alles volgen, van orderbeheer tot voorraad. Dat is voor onze klant heel interessant.’ Philippe besluit: ‘Het is een fantastisch gebruikersplatform voor onze eindklanten om marketingmaterialen te bestellen en printen on demand. Het werkt efficiënt en snel, zonder barrières voor de gebruikers. Het platform is eenvoudig aan te passen en maakt goede analyses mogelijk. De flexibiliteit van de portal is enorm.’

Naar de klantcase: https://prindustry.com/nl/cases/altorffer-en-prindustry-bundelen-krachten-voor-bestelportaal-alcon/

Naar de software: https://prindustry.com/nl/brandportal-voor-grafische-partners/